25 Haziran 2017 Pazar

Nerde o eski bayramlar!


bayram sekeri ile ilgili görsel sonucu




Eskiden bu lafi duydugumda soyleyenin cok yasli oldugunu dusunurdum. Meger meselenin yastan baska seylerle de ilgisi varmis! Benim bayram ile ilgili sevdigim sey sevdiklerimle beraber olmak, birlik ve butunluk duygusunu hissetmekmis..

Benim ailem cok genis olmadigi icin bayram ziyareti ilk gun biterdi. Topu topu 13 kisilik sulalem rahmetli anneannemin evinde oglen yemeginde toplanir, bayramlasir, anneannemin klasik bayram menusu corba, buryan, pilaki, kadayifla tika basa doyar, kahvelerimizi icip ayrilirdik. Ikinci gun oglende de anneannemin kizkardesinde harika bir oglen yemegi yeyince bizim icin bayram biterdi.
Ne zaman ki Ayhan ile evlendim ve kalabalik sulalesiyle karsilastim, her ziyarette yarim saat gecirsek bile bayramin gunleri yetmez oldu ve bana yorucu gelmeye basladi.. Ah ahh nerden bilirdim o gunler sikayet ettigim seyi bugun cok ozleyecegimi!

Buraya ilk geldigimizde bayram kutlayamamanin beni etkileyecegini hic dusunmemistim. Ilk bayram sabahi etrafimda "iyi bayramlar" diyebilecegim kimseyi bulamayinca dank etti. Ben de bindigim otobusun Musluman oldugu elindeki yuzukten ve tipinden belli olan soforune iyi bayramlar dedim. (Gerci burda iyi bayramlar yerine Eid Mubarak diyorsun ki o da bana istedigim tatmini vermiyor, neyse buna da sukur..) Adam once buyuk bir saskinlikla bakip bana "Eid Mubarak" dedi ve yol boyunca bize bakip bakip gulumsedi :)

Tabi hemen burda bize ailemiz kadar yakin olan Turk arkadaslarimiza yapisip anneannemin bayram menusu esliginde bayrami kutladik da ben biraz toparlandim. Ilk bayram benim icin bogazimda bir yumruk, gozlerimde akmaya hazir yaslarla gecip ilk bayramin tokadini yiyince sonraki bayramlara daha hazirlikli ve saglam girer oldum.

Bugun yine ailemizden ayriyiz ve goruntulu gorusme ile bayram kutlamalarini yaptik ama bugun iyiyiz cunku Kurban Bayrami'ni Turkiye'de gecirmenin motivasyonu var..
Yenecem seni bayram konsepti!!

Ozellikle calisanlar icin bayram tatilleri cok kiymetli ve dinlenmek icin iyi bir firsat ama benden size tavsiye; aileniz yaninizdaysa, bayram yemegini birlikte yiyebileceginiz buyukleriniz varsa kiymetini bilin..Bir gun beraber kutlayamadiginizda eski bayramlari tatli bir huzunle anarsiniz..

Iyi bayramlar :)