12 Aralık 2015 Cumartesi

Uzaktaysan...

Uzaktaysan aklin hep ailende, sevdiklerindedir..

Hicbir zaman oldugun yerde tam olamazsin, hep "iyiler mi, hersey yolunda mi" sorulari gelip coreklenir kalbine.

Uzaktaysan bilirsin senden birseyler saklanma ihtimalini. Bilirsin cunku aynisini sen de yaparsin.

Facebook daha da anlam kazanir, annenin, ailenin sagligini onlarin arkadaslarinin mesajlarindan cikarmaya calisirsin, hani sana soylemedilerse arada birsey yakalar miyim diye..

Whatsapp mesajina yeterince hizli cevap gelmezse iskillenmeye baslarsin. Hele iki tick mavi olur da hala cevap gelmezse ilk kimi arayip annenin sagligini soracagini dusunmeye baslarsin.

Goruntulu gorusme yaparken sesinin tonundan, mimiklerinden anlam cikarmaya calisirsin. Bir derdi var da bana mi soylemiyor diye kurar durursun. Uzaktayken biraz daha paranoyak olursun.

Uzaktaysan hep yalnizsin, gelecek olani kus gibi beklersin. Beklerken gunler saymakla bitmez ama misafir geldikten sonra sanki yelkovan daha hizli doner.

Onumuzdeki hafta gelecek, yilbasini beraber gecirecegiz diye sevindigin annenin dusup kalcasini kirdigini ve ameliyat oldugunu, annen ameliyattan ve yogun bakimdan ciktiktan sonra ogrenirsin uzaktaysan. Kizamazsin, cunku sen de aynisini yaparsin.

Uzaktaysan ve hele pasaportun vize islemleri icin vize servisindeyse elin kolun bagli kalirsin. Hicbir yere kipirdayamazsin, gitmek istesen gidemezsin, kalmak sana zul gelir.

Iste o zaman lanet edersin ve bunca zamandir ugruna ugrastigin, emek verdigin. cabaladigin, bir suru zorluga katlandigin karari sorgularsin. "Gercekten gerek var mi burda olmama?"

Iyi evlat olup olmadigini sorgularsin.. Her ihtiyacinin giderildigini bilsen de annenin yaninda olmak istersin, onun da sana belli etmese de bunu istedigini bilirsin.

Aslinda bu karari vermeden once dusunmussundur bunlarin olabilecegini ve kabul etmissindir, insanlik hali, kaza, hastalik hepsi olabilir dersin. Gercekte kabul etmedigini basina gelince anlarsin.

Sana verilen bilgilerle yetinmeye calisirsin, bir yandan da farkli kisilere sorup eksik bilgi varsa tamamlamaya calisirsin.

Uzaktaysan hep yarimsin, hep eksik kalirsin.

Ve uzaktaysan boyle bir durumda cok aglarsin...




6 Aralık 2015 Pazar

Sevgili Hizir, Volume 3..

Sevgili Hizir,

dilek tutmak fotoğrafları ile ilgili görsel sonucu


Daha once soz verdigim gibi seni uzun zamandir rahatsiz etmiyordum ama hem bu yil kapanirken vedalasmak hem de bu yilin son kiyagini yapar misin acaba diye sormak icin rahatsiz ediyorum.

Malum bizim Londra'ya gelirken aldigimiz Ankara Anlasmasi vizesinin dolmasina cok az kaldi. "Bir yil ne cabuk gecti yahu" dedigini duyar gibiyim, sen onu bir de bize sor. :)

Neyse vizemizi uzatmak icin basvuruyoruz simdi. Prosedur geregi bir yildir sirketimin burda yeterince is yaptigini ve devlet yardimi almadan aileme bakabildigimi kanitlamam gerek. Avukatim ve muhasebecim cok titiz calistiklari icin Eylul'den beri gerekli evraklari topluyorum. Basvuru formuna ek olarak 76 farkli dokuman grubu daha hazirladik. Toplam kac sayfa bilmiyorum ama dosyayi tartmaya kalksak Cinar ile ayni kiloda cikar sanirim. (Burdan Gizem bu cocuga bakamiyor, kilo aldiramiyor sonucunu degil dosya cok kapsamli sonucunu cikarman gerekiyor..)
3 yillik vize uzatma basvurusu icin haziriz artik..

"E tamam sen butun hazirliklari yapmissin, o zaman benden ne istiyorsun?" dersen; bu basvurularin cevaplanma suresi muglak, 15 gunde de gelebilir 6 ay da surebilir. Ben diyorum ki sen bu basvurunun sonucunun Christmas'tan once gelmesini saglasan, bir de 3 yillik yerine vize memuru hata yapsa da Indefinite verse bizi 3 sene sonra yine basvuru stresini cekmekten kurtarsan... 2015 e ne hos bir veda olur degil mi :)

Istegini Evren'e duyur derler.
Evrencigim, Hizir'a yaziyorum diye sen elini etegini cekme bu konudan. En iyi kalpli ve en dalgin vize memuru indefinite i gonderiversin 15 gunde :)

Bu yaziyi okuyan kalbi iyi, niyeti guzel insanlar.. Siz de bizim icin kalbinizden dileseniz, o da sizden bize pozitif enerji, dua, yilbasi hediyesi olsa. Sonra sizin butun iyi dilekleriniz karsiniza ciksa, basiniz dara dustugunde Hizir size de kossa..

Telli Baba, Hz Yusa, Gobekci Dede, Zuhurat Baba ve adini hatirlamadigim butun babalar, dedeler, erenler bu kadar emek verdik, zorluk cektik, duzenimizi kurduk. Siz de bir el verseniz de su is su gibi akip gidiverse, "kolay mi canim baska ulkede tutunmak, yok hayatta yapamazsiniz / yapamazlar, hayal alemindesiniz rezil olup doneceksiniz / donecekler, ben de / benim cocugum da yurtdisindan is teklifi aldim/ aldi ama gitmedim/ gitmedi, Gizem ile Ayhan patlar yakinda " diyenler de bizden umudu kesip kendilerine baska haset konulari arasa..

Simdiden tesekkur eder hepinizi muhabbetle operim :)
Gizem