2 Haziran 2015 Salı

Oy verdik de ne oldu sanki!

Her secimden sonraki hissiyatim  budur ama nerde olursam olayim azimle oy kullanmaya devam ediyorum.

Turkiye'de 7 Haziran'da yapilacak secim burada 30-31 Mayis'ta yapildi.
Kensington Olympia'ya gidip oyumuzu kullandik biz de. Olympia'ya giderken birden sokak dili Turkce oldu, etrafta herkes Turkce konusunca bir an nerde oldugum konusunda kafam karisti :)

Oy kullanmaya gelen Turk profili cok enteresan; bir sekilde bir zaman buraya gelmis ve bir sekilde kalmayi becermis ama muhtemelen tek kelime Ingilizce ogrenmemis ve kendi mahallesinden cikmamis olan Turkler cogunlukta burda. Kilik kiyafete gore yargilamak ya da bir sonuc cikarmak istemesem de asagidaki resim buradan hangi partiye oy cikacagini gosteriyor bence.


 Ben buradaki sandiklardan cikacak sonuclardan pek umutlu degilim dogrusu. Haa "Turkiye'deki sandiklardan umutlu musun?" derseniz onlardan da umutlu degilim. Kedilerin trafoya kacip elektrik kesintisine sebep oldugu, her secimden sonra muhalefet partilerine muhur basilmis binlerce oy pusulasinin ortaya ciktigi, secim sandigini bile koruyamayan muhalefet partilerinin var oldugu, hakkinda bin tane ses kaydi, kanit vs olmasina ragmen hala ayni iktidarin hukum surdugu bir ulkede benim sadece secimden degil baska seylerden de umudum yok ne yazik ki..

Hukumeti destekleyenlerin cogu yedi cedlerine yetecek kadar dunyaligini yapti zaten, onlari vicdanlari ve gelecek nesillerin ahiyla basbasa birakmak yeter.

Allah kalmak zorunda olup da kalanlara sabir, "bana dokunmayan yilan bin yasasin" diyenlere hazim kuvveti versin.