11 Ocak 2017 Çarşamba

Temizlik mi?!


Burada bir temizlik ve temizlik elemani macerasi yasadim ki evlere senlik..

Oncelikle ikinci cocugumda ilk cocugumdaki kadar temizlige takintili degildim. Mesela elimden gelse Demir'i mikrop kapmasin diye sterilizatorun icine sokacak potansiyele sahipken Cinar'in dogumundan itibaren sterilizator kullanmadim. Illa sterilize edilmesi gereken bir sey varsa ustune kaynar su dokup devam ettim.

Ya da Demir'in ustune kucucuk bir sey bile dokulse hemen kiyafetini degistirirken Cinar'da biraz daha gormezden gelebildim. Tabi yuzde yuz salamadim ama ikinci cocukta nisbeten daha rahattim, ta ki buraya gelene kadar.

Burda insanlarin cocuklara yaklasimini gorunce bana daha da bir rahatlik geldi.
Mesela burda anneler cocuklarinin sokakta yere oturmasina, yerde emeklemesine, ellerini yere surmesine, sonra o eli agizlarina sokmasina izin veriyor. Ustune bir sey dokulen cocugun kiyafeti hemen degistirilmiyor. Cocuk dakikalarca ayakkabisinin altini kurcalayabiliyor. Bu tip durumlarda anneler klasik Turk annesi gibi "cocuuummm mikrop kaparsin, elini silelim, ustunu degistirelim, kalk yerden orasi mikropluuu" diye cigliklar atmak yerine gulumseyerek cocuguna bakip onun oyununu seyrediyor. "Kirlenmek guzeldir" bizim icin bir reklam sloganiyken burda annelerin mottosu sanki.. Anneler daha rahat ve huzurlu. Aksam yatmadan once cocuklarini yikiyorlar boylece cocuk hem temizleniyor hem de rahat uyuyor.

Ben bir sure bu annelerin cocuklarini gozlemleyip cocuklarin hala hayatta oldugunu gorunce ve bir de Cinar'in hizina yetisemeyince salmaya basladim. Cinar da publarda emekledi, yere degen ellerini agzina soktu, parklarda yerlerde yuvarlandi, taklalar atti, kafasina esti sokakta yururken birden yere oturdu, yatti hatta bir gun pubda emeklerken yere dusmus ve birisinin ustune basmis oldugu bir patates kizartmasini ben yetisip elinden alana kadar agzina atip yuttu..  Inanmayacaksiniz hicbir sey olmadi. Artik titiz arkadaslarima "Cinar mikroptan olmediyse hicbir cocuga bir sey olmaz" diyorum. Gerci cogu bana dik dik bakiyor ama olsun.. Kesin bilgi, yaymayalim mi?!

Ev temizligi meselesine gelince.. Uzun sure kendi temizligimizi kendimiz yaptik. Iyi oldugum zaman ben, boynum agridigi zamanlar Ayhan ve ben. Neden? Cunku uzun sure benim kafama uyan bir temizlik elemani bulamadim. Burda temizlik sektoru Polonyalilarin elinde. Bizdeki gibi sabahtan gelip aksama kadar calisip sabit ucret almiyorlar. Evi gorup su kadar saatte biter diyorlar ve saatlik ucret aliyorlar.

Bir arkadasimin tavsiyesiyle Polonyali bir bayan geldi. Daha kapiyi actigimda ilk soku yasadim. Kadin hem cok guzel hem full makyaj hem de takma tirnaklariyla kapida isildadi resmen. Bir an kafama yemeni takip, elime bezi alip "abla nerden baslayayim" diyesim geldi. Yahu o tirnaklara kiyilir mi! Ablayla ikinci soku tuvalette yasadik. Klozet icin ayri lavabo icin ayri dusakabin icin ayri sunger verdim. Sonrasi soyle gelisti:

Temizlik elemani: Neden bu kadar cok sunger verdin? Sungerle yapmak zorunda miyim?
Ben: Yoo orda bez de var, istersen bezle yap.
T: O kadar cok mu bez kullanacagim?
B: Nasil yani? Her yere ayri bez ya da sunger kullan.
T: Yani tek bezle yapmayayim mi?
Acaba kadinin kastettigini anlamama Ingilzcem mi yetmiyor diye dusunen ben: Sen nasil yapiyorsun ki normalde?
T: Ben tuvaletin icini fircaliyorum sonra bezle ustunu, kapagini, disini silip ayni bezle banyonun yerini siliyorum.
BEN IPTAL!!

Yahu evinde biz bile tuvalete girsek tuvaletini sartlayan, kirklayan bir anneannenin torunuyum ben! Ayni bezle tuvaleti ve yeri silmek neymis..

Bir de ustune "ben bu evin isini bitiremiyorum, senden sonra baskasina gidecegim" deyip isin en zor kismini bana birakinca temizlik maceramiz bitti ve ben yine aldim elime bezi.

Uzun bir sure sonra baska bir arkadasim vasitasiyla Bulgaristan Turk'u, sarti surtu bilen hatta benim yaptigim isi begenmeyen harika bir ablaya kavustuk. Ciceklerden evin duzenine, camasir yikama seklimden, utuye sihirli degnekle degdi. Iki hafta gelmezse bunalima giriyorum :)

Allah gurbet ellerde kimseyi sart surt bilmeyen temizlik elemani ile karsilastirmasin kardes..