27 Eylül 2015 Pazar

Saglik, kaza, hastane, cehalet!

Cinar birkac ay once yandi.
Yok mecazi anlamda degil, gercekten yandi.
Tezgahin ustundeki yeni konmus kahve kupasina bir sekilde ulasti ve o kaynar kahve suratindan asagi dokuldu.

1. Burda her hastanenin acil servisi yok. Eve  en yakin hastane nerde onu bile bilmiyoruz.

2. Arabamiz yok, cocugu atip goturemiyoruz.

3. Sokaga cikip elimi sallayip taksi durdurayim desem burdan pek az black cab geciyor, duragi arayip taksi cagirmak lazim.

4. Hastaneye gidebilmek icin once kayitli olunan aile hekiminin sevk etmesi gerekiyor. (acil durumlarda oyle olmadigini, dogrudan hastaneye gidildigini sonradan ogrendik)

5.Nobetci eczane diye bir sey yok cunku zaten eczaneye gidip kafamiza gore ilac alamiyoruz, mutlaka doktor recetesi lazim.

6. Bu olay pazar gunu aksami oldu, pazar gunleri marketler erkenden kapaniyor, eczaneler zaten kapali.

7. Burdaki Acil servislerde cok uzun sure beklendigi ve acil servisin cok kotu oldugu yonunde cok fazla sey duyduk.

Peki bu durumda kahramanlarimiz ne yapiyor. Panige kapilmis Gizem ne yapacagini bilemezken once cocugu soguk suya sokuyor, sogukkanli Ayhan Turkiye'deki doktorumuzu aramamizi soyluyor. Gizem dunyanin en muhtesem cocuk doktorlarindan Sirri Bektas i ariyor. Sirri Bey kabariklik yoksa bir sey olmaz deyip sakinlestiriyor. Gizem cocugu evde yanik kremi olmadigi icin yumurta akina buluyor. Ayhan yanik kremi aramaya gidiyor ama bulamadan geliyor. Iki saatin sonunda yumurta aklari temizleniyor. Cinar'in goz kapaklari ve goz altlari kirmizi.
Ertesi gun durumda pek degisiklik yok ama bir sonraki gun goz altlari mor ve goz kenarlari kiris kiris olunca panikle aile hekimi araniyor, yanigin iki gun once gerceklestigini soyleyince hemen randevu veriyorlar.

Doktorla aramizda gecen konusma:
Dr: Cocuk ne zaman yandi?
Biz: Iki gun once
Dr: Neden acile goturmediniz? (Meger kaza ve acil durumlar icicn bir servis varmis)
Biz: Cok kotu bir yanik degildi, hem soguk su hem de yumurta aki uyguladik
Dr: Yumurta aki mi? Bunun tibbi aciklamasini bilmiyorum !! Ayrica bu bir cocuk ve yanik yuzunde, hemen goturmeliydiniz, neden goturmediniz?
Biz:Biz yeni geldik, hastane nerde onu bile bilmiyoruz !!!

Kendimi hic bu kadar salak hissetmemistim :S
Neyse ki bize yakin hastaneleri bilgilerini verip bir daha boyle bir sey olursa hemen gitmemizi soylediler. Bu tip bir durumda ambulans bile cagirabilirmisim meger.

Neyse ki biz bu hastane meselesini hafif bir durumla atlattik ama siz siz olun bulundugunuz yerdeki hastaneyi, ambulans numarasini vs hemen ogrenin.