19 Haziran 2016 Pazar

Okul oncesi egit beni Ingiltere :)



Cinar Agustos sonu itibariyle 3 yasinda olacagi icin Eylul ayinda burda devlet okulunun yuvasina baslayabiliyor, tabi ki annesi bu firsati kacirmiyor :)

Demir ile yuva tecrubem biraz sikintili oldugundan inceden tedirginim. Demir 3,5 yasindayken daha okulun ilk gununde, ben onu "okul cok guzel, cok eglenceli" diye ikna etmisken kuzu kuzu sinifina gidip 10 dakika sonra ciglik cigliga aglayarak cikmisti. Ne oldugunu sordugumda da "ben seni gormeye gelmek istedim, ogretmenim okulun icinde kaybolursun, seni kaparlar dedi, cok korktum anne" dediginde kan beynime sicramisti.

Cinar icin abisinin gittigi devlet okuluna basvurduk, okuldan kabul mektubunu aldik. Mektupta cocugunuzun okulumuza gelmesini ve sabahci olmasini kabul ediyorsaniz ekteki formu doldurup okula ulastirin yaziyordu. Okulun Cinar'in reputasyonunu duyup almaktan vazgecmesi ihtimaline karsi ertesi sabah 8:30da okula formu teslim ettim.

Formda ayrica beni soke eden baska bir sey daha de yaziyordu. Ogretmeni Cinar adaptasyon sorunu yasamasin diye evimize gelip Cinar ile kendi ortaminda tanisip oyun oynayacakmis.

Bu da yetmezmis gibi dun okuldan Cinar adina bir zarf geldi ve icinden hem okula baslama ve ev ziyareti tarihinin bildirildigi bir mektup, bir de fotograftaki davetiye cikti. Ogretmenler usenmemis yuvaya baslayacak her cocuk icin bu karttan hazirlamis. Cinar'i gelip sinifini gormesi icin davet ediyorlar.

Karti gorene kadar annesinden ayrilmaktan hic hoslanmayan ve cogunlukla ariza cikaran Cinar ile arada nefes almak isteyen Gizem arasinda gecen okul muhabbeti soyleydi:

Gizem: Cinar sen artik buyudun,
Cinar: Evet buyudum anne
Gizem: Buyudugun icin okula gidip cok  egleneceksin, bir suru arkadasin olacak, bir suru oyuncakla oynayacaksin.
Cinar: Arkadaslarim olacak, oyuncak oynayacagim, okul cok eglenceli.
Gizem: Sen orda eglenirken anne seni disarda bekleyecek
Cinar: Sen de gel
Gizem: Ben gelemem, ben disarda bekleyecegim, sen buyudugun icin arkadaslarinla bensiz oynayacaksin.
Cinar: Sen de oyna
Gizem: Sen arkadaslarinla oynayacaksin,ben sonra gelip seni alacagim.
Cinar: Anne
Gizem: Efendim oglum
Cinar: Ben buyumedim anne, bak minicigim,okula gitmeyecegim
Gizem: ???!!!!

Okula baslama sureci hakkinda endiselenirken dun bu kartin gelmesi cok iyi oldu. Simdi Cinar karti bana okutup guluyor ve ben buyudum, okula gidecegim, okul cok eglenceli diyor.

Haaa Cinar'in lafina guvenilir mi derseniz kendisi eserekli oldugu icin inceden bir suphe var icimde ama sanirim surec bekledigimden kolay gececek.

Cinar'in ogretmenleri, sizi simdiden cok sevdim, Allah size onumuzdeki egitim doneminde sabir ve enerji versin >:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder