24 Haziran 2016 Cuma

Brexit

brexit ile ilgili görsel sonucu







Bir suredir Ingiltere gundemini mesgul eden Brexit sonuclandi ve Ingilizler Avrupa Birliginden cikmak istediklerini referandumla resmen beyan etmis oldular.

Gecen sene basbakanlik secimi ve bu sene Londra belediye baskani seciminde bile bu kadar cok calismamisti sanki taraflar. Bir calismalar, bir propagandalar..

Mesela eski belediye baskani Boris Johnson sirket sirket gezip ABden cikma propagandasi yapti. Basbakan Cameron TVde bir suru acik oturuma cikti ki gecen sene aday oldugu basbakanlik secimleri zamani bile TVde bu kadar cok gorunmemisti sanki.

Ayhan'in ofisinde munazaralar, anketler duzenledi hatta Lordlar Kamarasindan bir lord bile katilip kalmak isteyenler ile ayrilmak isteyenlerin munazarasini dinledi.

Bir kisim bagimsizlik olarak gorup terk etmek istedi, bir kisim AB ile daha gucluyuz dedi ve sonucta az bir farkla da olsa cikalim diyenler kazandi.

Iki tarafin da kendine gore hakli sebepleri var, insanlar kendi ulkeleriyle ilgili bir karar veriyorlar, dogru/ yanlis, diyecek bir sey yok ama bu surecte bana en cok dokunan UKIP in yaptigi propaganda oldu. Adamlarin tezi su: Turkiye cok yakinda AB'ye girecek, o zaman 80 milyon insan Ingiltere'ye goc edecek, AB'den cikarsak Turkler bize gelemez.

Tamam buraya goc etmis Turk profilinin bir kismi gercekten fena. Mesela bir zamanlar uyusturucu karteli Turklerin elindeymis, Turklerin oldugu bolgelerde suc oranlari daha fazlaymis ama kotu ornekler yuzunden tum Turklerin boyle algilanmasi benim sinirimi bozuyor dogrusu.

Ote yandan Turkiye kac nesildir ABye girmek icin ugrasiyor, kedinin fare ile oynadigi gibi oynuyor AB, almayacaklar belli iste. Biz Turkler olarak anladik almayacaklarini siz Ingilizler nasil inandiniz buna.

UKIPin lideri Nigel Farage ABden cikarsak NHS'e haftada 350 milyon pound yatirim yapilabilecek demisti, bugun Brexit den Leave cikinca o soyledigim hataydi dedi.  Unlu Turk dusunuru Serdar Ortac'in dedigi gibi: Binlerce dansooozzz vaaarr !!!

Biz Londra'da oldugumuz icin cok fazla gocmenle muhatabim ve sadece burdaki insanlarin fikirlerini duyabiliyorum. Bu sabah Demir'in okulundaki veliler soktaydi. Cogu AB uyesi ulke vatandasi ve burda rahatca yasayip calisabiliyorlardi. Simdi bir endise ve belirsizlik hakim. Sirketler alarmda, kalalim diyenler endiseli, Cameron istifa etti, Iskocya basbakani "biz de referanduma gidip Ingiltere'den ayrilalim" dedi.

Neler olacagini onumuzdeki gunler gosterecek ama dunyanin yeni bir duzene dogru yol aldigi kesin.

Hepimiz icin hayirlisi olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder